Soutěž New Weird je zařazena do žebříčku PAF!

Červenec 2015

Recenze: Síla přírodní fermentace

31. července 2015 v 10:09 | sussanah |  Grada
Název: Síla přírodní fermentace
Podtitul: Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
Autor: Katz Sandor Ellix
Překlad: Zuzana Ouhrabková
Vydání v ČR: 12. 1. 2015
Nakladatelství: Grada
Počet stran: 256
Cena: 297,-

* Děkuji nakladatelství Grada za recenzní výtisk!*
Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku.
Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin - zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.
Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno).
S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.

Krok stranou

14. července 2015 v 17:53 | sussanah |  Fotografování
Fotím už řadu let, aspoň podle mé blogové stopy. Ale ani tak bych si nedovolila někomu radit, jak má "správně fotit". To totiž nejde. Fotografování je umění a jako takové prostě podléhá módě a osobnímu cítění každého z nás.

A konec

8. července 2015 v 23:18 | sussanah |  Projekt 52
Určitě je vám podle data zveřejnění jasné, že už to prostě nestíhám. A víte co? Ono to vlastně není o nestíhání. Já pořád fotím, pořád píšu a pořád čtu. Jen už ne tolik. Už prostě nemám potřebu utíkat se do blogového světa =)
Ale nebojte, New Weird běží dál, recenze budou, fotky budou =) Všechno bude =)